DIGITAAL ONTWERPEN, VIRTUEEL BELEVEN… VERKOPEN MET VISOFT!

PRESENTATIE, PLANNING EN ADVIES, OOK BIJ DE KLANT THUIS                                                                  Mei 2018 Bovatin

Sinds kort is ook een belangrijke marktpartij die bepalend is voor de ‘digitale kracht’ van het vak van de tegelzetter geassocieerd lid van BOVATIN: ViSoft GmbH. Het bedrijf, met een ontwikkelteam van zo’n 24 personen, is in ons land vooral bekend door de demonstraties van Aad Hillenaar. Aad, die al sinds 2005 de steeds maar toenemende mogelijkheden van de Visoft productfamilie in een notendop weet uit te leggen, onderhoudt ook de contacten met de vele grote en kleine tegelzetbedrijven waar de software inmiddels een onmisbaar onderdeel uitmaakt van het complete werkproces van de ontwerper, de showroom-medewerker, de planner, de inkoper en de uitvoerder. Vaak verenigd in één persoon: de tegelzetter… Al wordt tegenwoordig de softwaresuite in feite in de gehele keten gebruikt wordt: van fabrikant tot tegelzetter.

ViSoft-software begon ooit als visualisatiesoftware, maar inmiddels kun je er bovendien je werk van opmeten, ontwerp, klantgesprek tot aan de inkoop en de input voor je facturering mee organiseren… Waarmee het een hulpmiddel voor zowel je frontoffice als voor je backoffice is geworden. Het is, kortom, een geweldig communicatie-hulpmiddel tussen showroommedewerker en uitvoerder, maar ook tussen vakman en klant. met Visoft heeft tegelvakmanschap een geweldige nieuwe dimensie gekregen!

MEER DAN VISUALISATIE ALLEEN

De ViSoft productfamilie ondersteunt al uw ontwerpplannen en adviezen, en biedt een volledig scala aan digitale presentatiemogelijkheden van de hoogste kwaliteit. Het begint eenvoudig met de ViSmart-applicatie, maar dat is pas het topje van de ijsberg… Al is het wel het topje van de ijsberg dat de nieuwe realiteit wordt van de tegelbranche: om die reden is ViSmart en dan ook onderdeel van de VMBO-keuzemodule tegelzetten, en maken dus de VMBO-leerlingen van de opleiding Bouwen, Wonen en Interieur, in de aanloop naar hun definitieve vakopleiding, niet alleen kennis met het werken met tegels zelf, maar ook met het digitaal ontwerpen van tegelprojecten!

Gratis opmeet-applicatie

Met deze kosteloze opmeet-app ViSmart begint de digitale planning en advisering al op de bouwplaats. De voor de tablet en smartphone ontwikkelde app maakt het mogelijk op locatie bij de klant te meten en te schetsen. In 2D- of 3D-weergave kan een eerste planning worden gemaakt, aangepast en later verder uitgewerkt in ViSoft Premium. Deze planning dient als eerste concept ter discussie, waar tegels en sanitair in gereduceerde omvang kunnen worden toegepast. ViSmart is een ‘licht’ programma voor de smartphone, en eenvoudig bedienbaar. In de actuele versie is zelfs een koppeling met de laserafstandmeter Leica Disto via Bluetooth mogelijk. De opmeting kan eenvoudig per e-mail verstuurd worden, of in de ViSoft 360-Cloud worden geladen. Download of probeer de app maar eens online uit op www.vismart.visoft.de. 

Online planner voor sanitair en tegels

Voor het snel uitproberen van ontwerpideeën in zowel 2D als 3D is er ViSoft ViPlan. De eenvoudig bedienbare onlineplanner geeft klanten thuis de mogelijkheid om zelf al een badkamer te plannen, eigen ideeën gestalte te geven en interieurindelingen uit te proberen. Daarbij leren ze vast delen van het assortiment uit de showroom kennen. Ook met ViSoft ViPlan op een PC of tablet in de showroom kunnen de klanten op spelenderwijze een eerste indruk van mogelijkheden verkrijgen. De verkoper kan hierbij assisteren, en het eerste planningsresultaat in de showroom dient als keuzehulpmiddel. Nadat de klant heeft besloten, wordt de badkamerplanning in ViSoft  Premium ontworpen. Groothandelaren kunnen via ViSoft ViPlan hun assortiment tentoonstellen zodat kleinhandelaren planningen kunnen maken en bestellingen plaatsen. 

inTuïTIEf PlaNNEN

 

ViSoft Premium is de complete software oplossing voor de tegel- en sanitairprofessional met hoogwaardige 3D-rendering en een intuïtieve gebruikersinterface. Aldus Aad Hillenaar: “Wij beschouwen ViSoft Premium meer als een assistent bij de verkoop dan als een specifiek ontwerpprogramma. Het biedt u alle noodzakelijke hulpmiddelen tijdens het adviseren en ontwerpen. Niet alleen in visualisatie maar ook in calculatie en werkvoorbereiding.” Met ViSoft Premium wordt de ruimte van de klanten in een handomdraai gecreeerd, en product- en opmaakvarianten kunnen doelgericht worden gepresenteerd: per muisklik zijn sanitair en tegels te wisselen. De beste zichtpunten van de ruimte worden automatisch  gevisualiseerd. De planning wordt in exacte legplannen, stuklijsten met prijzen, en materiaal benodigdheden uitgegeven. Goed doordachte functionaliteiten van het ontwerpprogramma, zoals het aan de muur bevestigen van de wastafel met één klik, de Snap-functie, de tegel-assistent en de automatische belichting maken het visualisatieproces aanzienlijk sneller. In Visoft Premium is een zeer uitgebreide database opgenomen.. Met de wereldgrote tegelbrowser, die continue met de nieuwste producten wordt uitgebreid, wordt een goede planning en een zowel hoogwaardig als voor de klant begrijpelijk advies mogelijk.

In de sanitair-database zijn alle leidende fabrikanten geïntegreerd, en ook de materiaalbank is zeer uitgebreid: kleuren, stoffen, behang, vloerbedekking, glas, hout, plastic, metaal en veel meer. 

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Downloaden [95.43 KB]

Top