Update Revision 25

UPDATE Februari 2018

De nieuwe Revision 25 update is op 8 februari 2018 uitgekomen en klaar voor gebruik.

Bugs zijn opgelost en nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd.

Wat is er nieuw in Rev. 25:

  • Nieuw: Tegel hergebruik: Deze functie is gericht op het calculeren van gesneden tegels voor hergebruik in het project.
  • Support van SketchUp 2018 objecten.
  • Nieuw: Object onderdelen browser.
  • OpenVR Bibliotheek is bijgewerkt: Oculus support [VR].
  • Nieuw: Prijs per box
  • Planar reflectieprobleem is opgelost [3D Engine]
  • FBX bibliotheek bijgewerkt tot 2018.1.1. Importeren texturen bug opgelost.
  • Nieuw: Verbeteringen V-Ray wachtrij en het toepassen van kleurcorrectie.

 

Tegel hergebruik

Deze functie berekent automatisch welke gesneden tegels opnieuw kunnen worden gebruikt in het project. Ook wordt er in de uitgave aangegeven hoeveel tegels kunnen worden hergebruikt.

Om het hergebruik van tegels te bepalen, zet je de tekenlaag Opnieuw te gebruiken tegels aan in het hoofdmenu Tegel. De tegel die is gesneden in twee helften is gemarkeerd met dezelfde kleur en hebben dezelfde index (vetgedrukt cijfer voor het grotere deel van de tegel, cursief voor het afgesneden gedeelte).

In het menu Uitgave > Plattegrond selecteer je de Stuklijst > Tegel. In de kolom Hergebruik klik je op het vraagteken om de wijze van tegelgebruik te bepalen. Dit is afhankelijk van de tegeltextuur van de tegel.  

 

De textuur van bijvoorbeeld een decoratietegel kan niet worden geroteerd voor hergebruik.
De tegeltextuur kan alleen horizontaal of verticaal worden gedraaid.
De tegel kan worden hergebruikt en 180 graden gedraaid (tegels met dezelfde repeterende textuur in één richting)
De tegelstructuur kan zowel horizontaal als verticaal worden geroteerd.
De tegel kan worden hergebruikt en omgekeerd (tegels met dezelfde repetitieve textuur in alle richtingen)

Ook laat dit venster zien hoeveel tegels beschikbaar zijn voor hergebruik en hoe de tegels gesneden worden.

Sluit het venster. In het kolom hergebruik kan je zelf invoeren hoeveel tegels voor hergebruik beschikbaar zijn.

In het menu Uitgave | Stuklijst | Tegel klik je op de knop Opties… om het automatisch berekenen van opnieuw te gebruiken tegels aan of uit te zetten.

Object onderdelen browser

Met deze functie kan je elk deel van een object afzonderlijk vanuit de eigen objecten database bekijken, selecteren en wijzigen.
Om objectonderdelen te bekijken in de Object Onderdelen browser dien je deze te kopiëren of te importeren in je eigen objecten in de sanitair browser.

Om de Object onderdelen browser te openen, ga je naar het Eigenschappen object venster (via rechtsklik contextmenu sanitair browser). Klik op de knop rechtsboven de objectweergave.

 

Het object onderdeel kan geselecteerd worden vanuit 3D-weergave in de Object onderdelen browser (3D-weergave selectie staat uit wanneer de ‘Highlight selectie” aanstaat).

Wanneer je object onderdelen uit de browser selecteert, zijn alle standaard Windowssneltoetsen beschikbaar (CTRL+A alles selecteren, CTRL+klik apart selecteren, SHIFT+klik selecteer alles vanaf-naar)

Om onderdelen te groeperen op materiaal gebruik je de knop links direct onder Object onderdelen.

Er is een speciale modus om het geselecteerde object onderdeel te laten opvallen tegenover de andere onderdelen. Om deze modus te activeren zet je de knop Markering selectie aan

Om materiaal toe te passen op een specifiek onderdeel van een object, ga je naar het materiaal tabblad in het linkermenu. Selecteer de gewenste textuur, deze wordt direct toegepast op de geselecteerde object onderdelen. 

Ook is het mogelijk om Licht toe te voegen aan een bepaald object onderdeel. Ga naar het tabblad Licht en gebruik de knop Licht toevoegen.

 

Prijs per box

Deze functionaliteit berekent het aantal dozen tegels die gekocht dient te worden. De prijs wordt weergeven in Stuklijst tegels in het menu Uitgave.

Voor een correcte calculatie dienen in de Eigenschappen Tegel (via rechtsklik>contextmenu in de tegelbrowser) de prijzen per box ingevuld te zijn.

Na het invullen van de benodigde parameters kunnen we in de stuklijst de volgende informatie zien:
1. In de kolom “Hoeveelheid” staat de hoeveelheid dozen en hoeveelheid tegels per doos weergeven.
2.  De prijseenheid doos is toegevoegd aan “Meeteenheid” kolom. De standaard waarde wordt ingevuld vanuit Eigenschappen tegel (vanuit de database). Wanneer er geen data wordt weergeven, opent het venster Set Tile Packing. Geef aan hoeveel tegels er in de doos zitten.

De prijs wordt berekend nadat de eenheden box, stuk of m² is ingesteld. De standaardprijs wordt weer berekend vanuit de ingevoerde tegeleigenschappen (vanuit de tegel browser database)

V-ray wachtrij / kleurcorrectie toepassen

Het is nu mogelijk om taken te verplaatsen in de V-Ray wachtrij. Gebruik hiervoor Verplaats taak naar beneden/boven vanuit een rechtsklik op geselecteerd project > contextmenu. Of sleep het project naar de gewenste plaats in de wachtrij. Let op: het is niet mogelijk om meerdere projecten tegelijk te verplaatsen.

Daarnaast is het nu mogelijk om kleurcorrecties toe te passen op projectrenderingen die al voltooid zijn in V-Ray.
Hiervoor dien je een een kleurcorrectiesjabloon op te slaan. Ga naar de V-Ray wachtrij, rechtsklik op een willekeurige taak, selecteer de optie Rendering nabewerken. Selecteer dan links onderin show corrections control, en dan onder Globals > Save.  Nu sla je een Global Color Correnction File (*.vccglb) op.

De kleurcorrectie is nu bruikbaar voor meerdere reeds voltooide renderprojecten.

 

Top